Renoveringen som utfördes under 2003

13:e oktober
Renoveringen påbörjas
Vänster vinge klar för renovering. Vi använder oss av ett färgborttagnings medel som heter Stripp! Helt ok, men nått bums är det inte. Men som sagt näst bästa i varje fall. Stripp funkar ungefär som bums, men det tar längre tid, är inte frätande på hud och är biologiskt nedbrytbart. Kalle iförd gummihandskar...för att skrapa färg. Som synes funkar Stripp rätt bra! Plåten blottas för första gången på 50 år. Inpackning av färgborttagningsmedel inför nästa dags arbete. Johan i bakgrunden och Jannes nacke. Mer blottad plåt!

15:e oktober
Efter 2 dagar är ovansidans framkant i princip plåtren. Skall tillägga att det var en del 'metodutprovning' under denna tid. De kan gå fortare. Duken rengörs och kontrolleras. Kalle igen. Innan dagen var slut var även duken rengjord. Rätt läcker med 'plåtren' och 'dukvit'... ...som sagt. Lite rester att ta bort fortfarande. Closeup. Peter jobbar med insteget.

29:e oktober
Vingen är nu vänd och näst intill ren även på undersidan. Kalle, Tobbe, till vänster och Janne till höger. ...det är läckert när det är rent...Skall vi verkligen måla över detta??? En första blick på dukens skick på under sidan bakom landstället. Lite fundersamt ser det allt ut. Alrik Andersson, Ålleberg har varit ner och besiktat duken. Klart godkännt så när som på ett par ställen. Detta är ett ställe som måste åtgärdas. Förberedelser av nästa vinge påbörjas av Janne. Ett 50-årigt kronmärke dyker upp, från 91-259.s Ljungbyhedstid. 'Lill-Jocke' kom och prya...

3:e november
Höger vinge plaserad på bockarna. Mätning av gamla kronmärken inför ommålningen. Även kronan mäts. Patrik i full gång med dukreparation på vänster vinge. Efter 2 timmars arbete såg det ut så här. Vissa delar till och med plåtrena. Vi har blivit snabbare. Fredrik lurar lite på rotsprygeln.

12:e december
En aning tunnsått med bilder denna gång, men ni får hålla till godo med dessa så länge.
Vi har ställt upp vingarna efter väggen och dragit in kroppen på den plats där vingen låg på pallbockarna förut.

Tobbe pillar lite på vingens duk...! Kroppen på G. Kroppen indragen i varmhangaren!

15:e december
Safiren strippar...strippas... Tobbe kollar buken och konstaterar att rengöring är nödvändigt! Jag hittade Tobbe i é höla i Safiren! Inte mycket ljus var det heller...! Verkar rätt lycklig ändå va??? Grottningen fortsätter. Tobbe letar efter muttrar som håller lanternan på ovansidan av kroppen! Trångt var det och ont gjorde det... Notera armen och ansiktet mitt i all Se så lycklig han blev efter att ha hittat muttrarna och fått loss dem. Bilden tagen genom kabelhålet till lanternan. Patrik ansätter krafterna på duken... Funderingar. Kroppen vänd med nosen mot väggen för att bereda mer plats åt Groben och vingarna vända, nu med höger vinge förbered för dukbortagning på undersidan. Kroppen snart klar för rengöring!

20:e december
Generalen borrar ut nit. ...många nit är  det... Lillgeneral hjälper till... ...att bära BUMS burkar. ...mera nit. Safirkropp.. ...i vingen. Trasigt sigzagband. I kroppen , tanken till vänster. Huvlister skruvas bort. Skevroderöverföring. Stötstång mäts och fotas.

22:a december
Detaljstudie av skevroderlinkage. Fredrik skruvar loss linkaget till skevrodret. Lite senar konstateras, glapp och korrosion i några av lagren. Mannen vi alla känner till namnet, men som ingen sett till... Denna gigant, denna atlet...Krille, Krutet, Raket....DSC04595 Rutorna demonterade sånär som på de övre. Även instrumentbrädan har blivit något strippad. Kristian bumsar och skrubbar... Mätning och fotodokumentering av linkage. Värmepistol för att ta bort gamla kronmärken. ...skrubbade och bumsade.

26:e december
Så de´ser ut. Bra sikt i alla fall. Var lättare än man kunde tro att ta bort denna båge! Troligen kan man till och med göra det med glasen monterade! Tobbe inspekterar huvbågen. Safiren ser klart skum ut utan huvbågen. Mer inspektion. Ny 'spröjs' över ett av fönstren i hangaren. Vänster spaks lädergrepp föll nästan i bitar när tejpen som satt runt övre delen togs av. ...och knoppen var 'glapp'. Spakarna får sig en renovering hos Bo-Lennart! Urknackning av sprint som håller knoppen! ...den andra knoppen behövde borras ur!