Renoveringen som utfördes under 2004

Då dokumentationen under året är omfattande så har dessa delats upp över flera sidor med ett kvartal var.
För att komma till respektive kvartal välj en länk nedan.

Kvartal 1 Kvartal 2 Kvartal 3 Kvartal 4

3:e januari
Rita Pedersen syr de första sömmarna till de nya duklisterna.
Problemet med att få till "snygga" sömmar dyker upp initialt. Men Ritas erfarenhet och goda tålamod gör att det löser sig nästan lika snabbt som det uppstod!

Vår sömmerska!Hon är inte bara sömmerska! Hon är även mormor...Här underhållning av 1 st barnbarn! Verktyget! Startklar..! Några sista minuten bilder av hålen i gamla duken. Här undersidan... ...och här ovansidan. Mätning. Mer mätning... ...nu mät och urklippt De förtsa sömmarna sys. Notera den vackra pannlampan! In action! Sista höjdrodret klart för silverdopning och topplack. Ett kantband! Skevroder dopas. De ena skevrodret väntar på sprygelsömnad och kantband. Penselhaveri! Resultat.

12:e januari
Bakre vänstra huvglaset demonteras
Well...It's a dirty job but some one gotta do it... Kalle tar sig ann en del av undersidan! Fredrik på väg ut 'på nätet...' Foton tas för att se hur det en gång satt och såg ut! Bakre, vänstra, huven förbereds inför demontering. Och nu är det dags att pilla loss den. Lite bök var det! Vig pöjk den där Andersson. Tillslut fick 'Gobbarna' loss den. Något deformerad, men, men... Vår kropp i dagsläget.

14:e januari
Huvbågen (kaninburen) slipas och förberds inför lackering.
Kroppens undersida får sig en omgång med bums.
Krutet rengör bakre huven.

En av kantlisterna , nu behandlad med spännlack Kroppens undersida innan dagens omgång. Cockpit delvis inplastad efter färgbortagning Även motorn i plast. Höger sida... ...vänster sida. Höger vinges undersida, från rot till skevroderuttag. Gobben går lös på huvbågen. Janne har blästrat och svetsat rosthål... Fredrik förbereder lackering. Krutet tar sig ann bakre huven... Blev lite pill m´ät Lite Alien-stuk över undersidan eller... Krilles dörr... Generalen 'grisade' med undersidan. Färg i armhålorna.. Huvbågen, snart klar. Krille har demonterat glaset från bakre huven. Kroppens undersida efter kvällens 'grisande'...

26:e januari
Vårkänslorna har börjat!
Nu är det snart dags att börja skruva högervarv på Safiren.
Fredrik har påbörjat lackeringen och första detaljen ut i sprutboxen är huvbågen!
Patrik har börjat montera duklisterna som Rita nu sytt färdigt. Ett stort tack till Rita för detta och en mer passande belöning, än en textrad på vår hemsida, är på G till henne...förutom en flygning med Saab Safir!

Ritas 'sylåda' med våra lister färdigsydda. Patrik har dopat upp och gjort hål i listerna inför nitningen. Den bakre duklisten, den utan metallist i, sitter nu på sin plats i bakant av vingen. Undersidan av kroppen är näst intill ren från färg. Tobbe körde ett riktigt 'styggt' pass i lördags, 24/1. Dagsformen i cockpit.. Huvbågen, hängandes i rören, innan dagens lackering. Rengjord och uppställd på bockar i sprutboxen. Här framsidan av den... ...och baksidan. En väl camoflerad häck... ...'gasmask' på... Gobben tester skyddsmask... ...dålig passning kring nunan tydligen...Justering! Nu verkar det bättre! Kan till och med läsa på färgburken...Med stil! även på nära håll gick läsningen bra! De första 'sprutet'! Ser bra ut... Kollar in kaffebryggan en stund i väntan på tork! Verkar torrt.. ...så på med nästa lager Det sprutades högt... ...och lågt! I flera lager. De sista lagret läggs på! Och här är det färdiga resultatet! Baksidan... ...och framsidan. Tja nästan i vart fall... Grundfärgen är i alla fall på plats! Rätt just resultat faktiskt!

29:e januari
Skall be att återigen få beklaga bildkvalitén. Dessvärre var telefonkamera de enda som stod till buds... men det är alltid nått!
Huvbågen upplagd på bockarna inför topplackering! Här i en annan vinkel! ...och en 3 vinkel! Tobbe i ny 'look'! Fredrik lägger första lagret. Resultat efter första lagret! Mer färgblandande! Ytterligare lager... Rätt många vinklar på stålrör, visade det sig! Ett 3.e lager... Grundlig koll... Färdig! Grönt blev det visst!?!?

7:e februari
Som jag nämnde tidigare! höger skruvandet är i fullgång och det blir för...nat bra! Patrik Tobbe och Janne har under dagen idag nitat fast de flesta duklister på höger vinges undersida och Janne har dessutom tillverkat en ny plåtbit, som var trasig inne vid vingroten, bakom klaffen, och nitat fast denna!
En av duklistern på sin plats i vingen. Ytterligare en list på sin plats! Ett hörn! Nitarna på baksidan, eller niteriets baksida... Bakre duklisten, den utan aluminiumlist i. Sitter nitat med klaff-gångjärnet! Duklisten vid vingroten. Färgen som syns intill listerna är grundfärg, som Patrik målat på innan listerna nitades. Janne utför plåtarbeten på vänster vinges trasiga plåtbit bakom klaffen. Kommer att bytas inom kort på samma sätt som höger vinges. Patrik arbetar med förberedelser inför duklistmontering på vänster vinge. Mer förberedelser. En bild till på nitarnas 'baksida'. Janne begrundar! Ett 'ramverk' av duklister. Duklisterna på delen innanför skevroderet. Den färdiglackade huvbågen. Nu torr och fotade med bättre kamera! Blev också väldigt bra! Insidan av huvbågen. 'Jannes' plåtbit som skall göras ny! Höger vinges nya plåtbit, bakom klaffen. Våra Safirs dagsstatus! Kroppen är i de närmaste klar för sprutboxen!

12:e februari
Målsättningen för kvällen var att få sprutat stabbe och fena med primer! Vi nådde dock inte målet utan fick istället ägna kvällen åt att "finrengöra" detaljerna från de sista färgrester. Det är ytterst viktigt att de som skall "sprutas" är helt ren från färg, för att undvika "resning".... Hur det nu går till???
Märkning på stabbe. En stabbhalva rengörs inför lackering! En volym om 175 liter! En blottad tank(e)! Förfriskningar inför arbetet. Fenans märkning. Den andra stabbhalvan. Vi hann färdigt med en stabbhalva och hängde den i sprutboxen! Patrik och tobbe har förberett höger vinges undersida för nitning av duklister! Man har alltså lagt på Alodin och därefter penslat på primer, som skall finnas under duklisterna. É vinge!

16:e februari
Återigen var tanken att de skulle sprutas både de ena och det andra. Men som någon uttryckte det..." Det blev en västgotisk antiklimax...". Med detta menades inte att vi inte fick något gjort, men att de kanske inte riktigt blev vad som var tänkt. Men, men så är det ibland.
Tobbe med trimreglaget. Fredrik och Peter i sprutboxen. Peter jobbar, resten tittar på! Tobbe och Patrik kollar läget i cockpit. Fredrik dansar makarena...Får träna lite till kanske. Städpatrull. Fler ur städ patrullen! Cockpit. Kroppen under, mot nosen. Kroppen under bakåt. Tobbe mellan ställdelar. Fredrik och Tobbe tränar på Finska språket. Urborrning av nitskalle. Peter kollar arbetsgången... ...och reslutatet. Urknackning av nithals. Dopning. Gångjärnet för klaffen delvis på plats på höger vingen. Peter.

17:e februari
Den 17.e februari år 2004 får 91.259 helt ny färg på sig igen efter 50 år!
Vänster stabbhalva var först ut och därefter följde höger stabbe, klaffar och fena! Så här gick det till!

Min dig.kamera gav upp häromdagen, så jag har istället nyttjat ett digitalt videomedium till dagens bildserie. Dessvärre blir bildkvalitén därefter. Jag har även testat ett annat sätt att förmedla händelserna i verkstan.
Vid några av bilderna har jag skrivit video följt av en siffra. Under galleriet finns motsvarande text som ni kan klicka på och se en kort videosekvens till bilden. Videofilerna är nedkrympta för att alla skall kunna se dem.

En sista puts! 'Plack och karies kontroll'! Finlir. Chef Gustavsson kom på avsyning! Färgfyllning av spruta! De första sprutet! Tunna lager på lager! Andra sidan. In action! Första klaffen sprutas... ...och andra. Även den fick primer på båda sidorna! Nyfiken...! Fenans tur. Fenan igen! Börjar bli klart! En man och hans verk! Nu tvättandes fingrar med aceton! Gött törrt sen! Samtliga delar sprutade med primer!

17:e februari
Efter att ha fått suspekt "kornighet" i lackytan första vid första lackeringen, tvingas vi slipa ner ytan och lacka om. Så de gjorde vi och vi la även på den gröna färg som utgör grunden innan de grönblåa kamouflaget sprutas!
Peter och Patrik har börjat sy i de första 'dukpanelerna' på undersidan vingen. Fredrik putsar kroppsdel inför lackering! Färgblandning. Provsprut! Lackering av stabbe! Koll! På med nästa lager! Duksömmnaden klar på vänstra vingens vingspets, undersida.

1:a mars
Rita syr duklist H7!
Lampmek! Viktigt med bra ljus Uppmätning av rätt mängd tyg! Nålning. Första sömmen sys. Fickan där aluminiumlisten skall ligga, viks! Klipper upp den gamla listen... ...och sprättar... ...och drar loss! In i sin nya ficka! Ändarna viks... ...och sys ihop i samband med andra sömmen! Låser tråden! Klart.

3:e mars
Om ni inte redan kollat in dukjobbet som Peter och Patrik gjort så gör det! Riktigt vackert asså!
Fredrik gör ett formidabelt jobb i sprutboxen också! kammot börjar ta form och det är snart dags att börja spruta kroppen!

Kolla in denna sömnad! Peter är en van nålförare! Vänster stabbhalva uppmaskerad. Den gröna färgen är lagd och nu skall den blågräna på! Kalle kollar läget! Förberedelser! Kammot lägs! Mer färg blandas. Fortsatt sprut. Fenan blir blågrön först! Resultat.

16:e mars
Dessvärre har min kamera rasat och är således på reparation, eller snarare värdering av försäkringsbolaget. Tar tydligen upp till en månad för dem att fatta ett beslut i ärendet. Fasen vet vad de sysslar med, men gott om tid verkar de ha!

Hur som helst! Jag använder mig av text i brist på bilder tillsvidare.
Efter idogt maskerande och tvättande sprutades kroppen igår med epoxiprimer! Den står nu att beskådas med en riktigt sliskig beige färg i sprutboxen! Titta gärna, men undvik att röra vid den. Framför allt ser vi gärna att trasor och papper i alla dess former hålls på behörigt avstånd från kroppen i sin befintliga konfiguration. Damm kan vara väldigt små saker som inte syns för än de är för sent!

Peter och Tobbe har fortsatta med sömnadsarbetet på vingarna och höger vinges undersida är i de närmaste färdigdukad. De sitter även duk på vänster vinges yttre del. Riktig vacker och välsträckt har de lyckats få det dessutom.
Man har i dukgruppen även bestämt sig för att duka om vingens ovansida. Duken var rätt sliten och illa medfaren särskilt på en av vingarna. Gamla "klack"spår, rakt igenom, som reparerats på ett mindre stilfullt sätt osv. Rätt gott att få fräsch duk på hela vingarna när vi ändå håller på! Rita är omtalad och förberedd och hon sa att det var självklart att hon ställde upp!
Man har även ägnat sig åt en del nitjobb. Janne, som jag tidigare nämnt, har tillverkat en helt ny plåtbit som sitter på bakkanten vid vingroten och den är nu helt tillbakanitatd på sin plats.

Per-Åge var på besök i söndags och han såg rätt nöjd ut med de vi presterat hittills. Kändes gött faktiskt!

Ni som har digitala "fotomaskiner" får gärna plåta lite när ni är där uppe. Maila sedan de bilder ni tycker är bra så lägger jag in dem på hemsidan. Särskilt nu när jag själv saknar medel för detta ändamål!


20:e mars
Äntligen en kamera igen!
Lite fräscha bilder från hangaren och sprutboxen!

Kroppen är nu primad. Här bakkroppen. Och här sedd bakifrån! Peter i höggsta 'hugg'!!! Peter och co har nu sytt färdigt undersidan på höger vinge. Nu väntar översidan, som Peter ses jobba med här! Kolla in sömmarna! Tobbe och Krutet borrar nit! Sett uppifrån! Lite nyprimade lister! Här i närbild! Fästet för kompassen! Fler lackade lister! Sporren.

24:e mars
Ikväll/natt, sprutades kroppen med "topplack" och står åter att beskåda i ett "kammo-utförande".
Peter och Kalle tråcklade vidare bland sömmar och nitar!

Peter laddar om inför sitt andra pass för dagen! Kalle rengör list. Tillpassning av list/gångjärn för klaff! Fredrik slipar kropp inför topplackering! Kroppen slipad. Listen/gångjärnet nitas på plats. Kalle pillar, Peter funderar! Mer pillande Kalle Fredrik markerar ut 'kammolinjerna'. Viss 'penn-teknik' krävs! Nått så pass...! Samma plats...lite längre ifrån bara. Åsså andra sidan! Lite lurande över kroppen bakre del blev det! Så sá dé vá! Ovansidan markeras! Åsså börjar vi 'blåsa' undersidan! Fredrik sprutar så han får kramp i fingrarna! Första kammofärgen sprutas. Grönt först! Rätt fräckt alltså! Färgen läggs i 2 lager...ca! Här sprutas de sista lagret. Ny färg och ny spruta! Även den blåa färgen lägs i fler lager! Vi använder långsam härdare för att hinna med! Synar... ...taket ja... En målare skådar sitt verk! ...tja.... Målning av kropp klart...nästan. Div kronmärkningar och nummer skall på plats så småning om. Maskeringen bortagen! Övergång mellan grått och kammo samt, till vänster i bilden, utblåset vid vänster 'gäl'. Höger 'gäl'. Bakkropp!