Renoveringen

Renoveringen av 91.259 är klar

De hela startade den 13.e okt 2003 och har pågått under drygt 2 år.
25 månader och 14 dagar för att vara exakt.

Söndagen den 27 november 2005 tog Bertil Gerhard henne till väders igen.

Det blev några rader till!
Vad kan passa bättre än att avsluta denna del av vår hemsida med dagen då de var dags!

Vi hade vid ett flertal tillfällen kontaktat Bertil Gerhard inför "provflygningen" av vår Safir! Första gången var vid midsommar -05.
Vi hade de mesta klart och vi började "se ljuset i tunneln!". Dock visade det sig, som många gånger tidigare, att massor med "detaljer" återstod! Allt från omvägning och omberäkning av tyngdpunkt till justering av roderutslag, spänna linorna till trimrodren.... Detaljer, detaljer och åter detaljer! Vi informerade Bertil om att det inte kommer att bli någon flygning till midsommar utan bad att få återkomma!

Arbetet med att "säkerställa" 91.259.s jungfrutur fortsatte och lagom till vårt 2 års jubileum av renovering var vi klara...!? Vingarna var monterade och kontrollerade liksom kroppen. Motorn var satt på plats och var provkörd (markkörd) enligt konstens alla regler! Bertil kontaktades ånyo för att planera premiären! Men än en gång sprak våra planer. Detta efter att Per-Åge Håkans och Lennart Månsson konstaterat att fler saker var tvunget att överses och kontrolleras! Än en gång kontaktar vi Bertil och meddelar "avbruten start"! Men denna gång var de mesta "pappersexercis" och mindre detaljer att åtgärda.
Dvs ett antal låsningar som hade lossats av olika skäl. Dubbelkontroll av en massa andra saker.
Men den 25 var allt klart och vår tekniker gav oss klartecken till provflygning!

Bertil anlände på söndag förmiddag den 27.e och vid 11-tiden hade vi gått igenom papper, kollat in flygvägar att ta hänsyn till i vårt hårt sargade "miljödomstolbesluts" värld som råder runt Borås flygplats samt väder! Gänget var samlat och detta är vad som hände!

Maria underhåller en otålig Oliver. Chippen skulle användas som foto och följeplan. Bertil inspekterar vår Safir. Gänget samlas på plattan. Mingel framför Safiren. Maria underhåller fortfarande. Äntligen lite lugn och ro för Bertil. Bertil taxar ut och ned mot bana 04. Ett dovt muller i banändan och strax efteråt flyger hon... Igen!!! ... --ljuva syn.!! Magnus och Helen mös i solen, kanske mer av varandra än Safirflygandet. Chippen på väg ut också. Några som står och kollar efter Safiren. Bertil tillbaks efter första passet. Justering av skev och sidorodertrim krävdes. Fredrik och Maria. Bertil med sittskärm! Ett samlat gäng runt Safiren.

Bilderna från tidigare år finner du på separata sidor nedan.
klicka på årtalet så kommer du till respektive sida.

2003
2004
2005