Hämtningen av SE-KVS i Söderhamn

Helgen 21-23 januari 2005 hämtar vi hem vår andra Safir 50019, Serienr 91.221, Regnr SE-KVS.

Här följer en bildberättelse om en resa till F-15 i söderhamn för att hämta hem 50019.
En berättelse om glömda tågbiljetter, 10 minuterstiming på 50 mil, demontering av stabilisator, skoterkörning i 140 km/h, rekordtid med lastbil, "kravallstakets-hulliganer" med 59-åringar som slutligen svingar sig som Tarzan över staketet, ett bortglömd sidoroder rekordsnabba körtider med lastbil och respektingivande vänskapsinsatser!

Fredrik plockar upp mig kl 15.00 och resan mot Stockholm börjar. En resa på vanligen tar 4-4.5 tim. Därefter tåg till Söderhamn 20.27.
 
Vi räknar med att vara i Stockholm med drygt en timme tilll godo om väglaget håller! Strax norr om Jönköping packar dock vädret ihop och hastigheten sjunker till 70 km/h som bäst! Tiden går och snart även mitt tåg! Några mil senare bättrar sig vädret, men nu är det mer osäkert med tiden! Nu gäller, 'kanske, kanske inte'! Halvägs mot Stockholm händer de som inte får hända! Tågbiljetten ligger kvar i köket på Nansensgatan!!! 
 
En viss besvärskänsla infinner sig och vi kontaktar Maria som har erfarenhet av sånna här lägen tidigare! Hon lugnar oss och meddelar att om man bara ser till och ha bokningsnummret tillhands så 'brukar' de låta en åka med ändå! Sagt och gjort, de chansar vi på.... Om vi hinner fram i tid!

För att inte köra vilse i den Kungliga hufvudstaden plockar vi upp Maria på hennes jobb, som ligger på vägen in i staden. Detta blev troligen vår räddning! Vi svänger in på Stockholm C med 15 minuter till godo och 5 minuter senare har jag talat med konduktören, förklarat min belägenhet och slarv med biljetten och fått grönt att åka med till Söderhamn ändå! Puh! I Söderhamn möter patrik med flickvän upp och serverar öl i bilen mot Mohed där han bor!
 
Det blir inge större festligheter. jag mer eller mindre stupar i säng och somnar som en 'klubbad säl'!

Dagen efter kontaktar Jag Lasse Fleck och beger mig till F-15 tillsammans med Patrik som lovat hjälpa mig med demonteringen! När vi kommer ut till F-15 har Lasse redan dagen innan börjat förbereda för demonteringen. Lossat skruvar, kåpor mm. Höjdrodret demonterat och nu börjar pillet med att lossa stabben! Pilligt så de förslår! Som tur var stannade även Lasse och hjälpte till! De som demonterat en Safirstabbe känner säkert till vikplåtarna som låser muttrarna på baksidan av fästet!
 
Krävs minst 2 pers och en som hejjar på för att lyckas! Patrik och Lasse i sina essen! Stilstudie, Lasse! Söderhamnsgobbar, med ett ryskt 'don' i bakgrunden!
 
Stabben demonterad! Fenan lät vi oss övertygas om skulle gå in utan att behöva demonteras. Skulle visa sig bli ett misstag dock! Söderhamns C-Safir! Våra vingar! Efter dagen på F-15 kände vi oss nöjda glatt oventandes om misstaget med att lämna fenan kvar, men just nu kände vi oss väldans nöjda.
 
Så vi åkte hem till Patrik och drog fram hans skoter ur 'sommardvalan'. Nu skall man kankse nämna att Patriks skoter inte är vilken skoter som helst utan skall kanske helst beskrivas i ord som 'helvetesmaskin', 'domedagsracer' osv. En kortbandad historia med 120 hk under huven! Mums för leksugna flygmekar!
 
Efter några provåk på gräsmattan entrades sedan sjöisen och de dröjde inte länge förrän vi tävlade om om vem som kunde ta sig snabbast över till andra sidan! Djäklar så skoj! 140 km/t på skoter är fort! Efter någon timme insåg jag att det var dags att ställa ifrån sig åkdonet innan de roliga slutade vara roligt. På rekordtiden 7 timmar och 20 minuter kör Peo Karlsson, Janne och Kalle upp till Söderhamn från Borås! 
 
Kan meddela att det är vad de brukar ta med vanlig bil! Antar att de inte gjorde allt för många besök på sträckans alla vägkrogar! Fredrik var också på väg upp från Stockholm men hade fått problem med bilen och blev lite sen! Janne trivdes i förarsätet på lastbilen! Nu till historien om kravllstaketshulliganer och oturstänket med fenan!
 
Under ilastningen på F-15 skulle en lastbrygga användas! Lastbryggan var dock belägen bakom ett staket som sats upp efter flottiljens nedläggning. Visserligen försedd med grindar för att kunna ta sig in. I Söderhamn har man dock genomlevt den sämsta vinter på mannaminne, men temperaturer över 0.an sedan november. Lagom till vi skall hämta Safiren fryser allt på, även låssprintar till grindarna! Synen av att se Patrik och Lasse rycka i grindarna som besatta fotbolshulliganer och sedan se Lasse svinga sig över staket som den värsta hulliganen av dem alla var obetalbar! Han dock inte fotat ögonblicket så ni får nöjja er med texbeskrivningen! När vi tagit oss igenom grindarna och dragit ombord kroppen insåg vi att de kommer aldrig att funka med sidorodret kvar! Janne & Kalle. Sidorodret äntligen borta och vingarna packade! Klart för avresa söderut! Vi stannade på Macdonken innan resan söderut!
 
Den resan gick lika snabbt som resan upp! 

Slutligen vill vi tacka Peo för hans hjälp med hämtningen! Utan honom hade de hela blivit långt mycket krångligare! Tack PEO! Lasse fick känna på 'rivet' i en gammal jeep som stod ivägen när vi skulle köra in lastbilen i hangaren för packning.